URV

Campus Terres de l'Ebre

UDG UDG

Campus Terres de l'Ebre

Sílvia Roche, directora d’EUSES Alumni: “Hem fet 10 anys, però el nostre repte és seguir millorant dia a dia per ser cada vegada més útils i eficients”

Sílvia Roche, directora d’EUSES Alumni: “Hem fet 10 anys, però el nostre repte és seguir millorant dia a dia per ser cada vegada més útils i eficients”

Tal dia com avui de fa 10 anys va néixer EUSES Alumni. I va veure la llum coincidint amb una ponència de dos ciclistes d’elit com Michael Barry (aleshores integrant del Team Sky) i la seva dona, Deirdre “Dede” Barry (plata en contrarellotge als Jocs d’Atenes 2004). Ells dos van apadrinar una associació que avui és un dels grans actius de l’EUSES amb més de 1.000 inscrits. Sílvia Roche, fundadora i directora, continua al capdavant d’Alumni i en aquesta entrevista ens fa un repàs del passat, present i futur de l’associació de graduats per l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport. 

Tot i que EUSES ja tenia els seus graus funcionant a ple rendiment, la secció Alumni va néixer fa deu anys començant de zero. En quin punt es troba ara ?

Efectivament, EUSES Alumni  no es va crear fins que a l’EUSES no s’havien ja graduat varies promocions. Va ser un moment en que es veu la necessitat de poder comptar amb una associació que doni suport als nostres graduats en el desenvolupament de la seva carrera professional i que, a més, els permeti mantenir el contacte amb l’EUSES. A més, formar part d’Alumni permet que els nostres associats mantinguin o entrin en contacte amb d’altres graduats, i vagin creant la seva pròpia xarxa de networking, a part de poder-se beneficiar de tots els serveis que els oferim.

Vostè que ha estat directora des del minut 1, recorda com van ser els inicis?

EUSES Alumni va iniciar la seva trajectòria a principis del curs acadèmic 2011/2012, però des del curs anterior havíem estat treballant en concretar i estructurar com havia de ser l’associació i els serveis que havia d’oferir. En aquest sentit vam definir el perfil dels nostres alumnes i graduats, vam tenir en compte els graus que impartim, i vam analitzar les necessitats que a nivell professional tindrien els nostres associats al llarg de la seva carrera. També vam valorar que ja s’havien graduat diverses promocions i  que caldria fer una tasca de reprendre el contacte amb els antics alumnes que, al no estar ja a l’EUSES, el més probable és que no tinguessin notícia de la creació de l’associació. I vam començar a caminar comptant bàsicament amb dos serveis: una borsa de treball i un servei d’orientació professional.

Quin és l’objectiu d’Alumni ?

El nostre objectiu principal és ser el punt de referència entre l’EUSES i tots els seus graduats dels seus tres campus (Salt, Barcelona i Terres de l’Ebre), i esperem poder vincular als nostres associats de manera permanent com a membres de la comunitat EUSES i acompanyar-los i donar-los resposta en les inquietuds que els sorgeixin al llarg del seu desenvolupament professional. 

La borsa de treball és la «joia de la corona » del seu departament ?

Ho podem considerar així en el sentit que és el servei que per a nosaltres és el més important de tots i al que des del primer moment se li ha destinat més esforç i dedicació. En aquests moments la nostra borsa de treball compta amb un bon ventall d’ofertes, de diferents disciplines o especialitats, i de tot el nostre territori i també de països propers, com és el cas de França. I a més forma part del servei de carrera professional, dins del que hi trobem també el servei d’orientació professional, el de recursos i el de treballar a l’estranger. 

Es complementa amb el Talent Day, que va veure la llum el curs passat ?

En efecte, la borsa de treball queda totalment complementada amb l’EUSES Talent Day, que és la fira de l’ocupació i l’orientació professional de l’EUSES, que es fa en format virtual, el que permet que hi puguin participar els alumni i els alumnes dels tres campus de l’EUSES.

Una fira de l’ocupació que tindrà continuïtat…

Si, en aquests moments ja estem preparant l’edició del 2022, que davant de l’èxit del curs passat, durarà 2 dies i es celebrarà el 25 i el 26 d’abril. Enguany podrem comptar amb més estands d’empreses i centres que presentaran les seves ofertes i també es tornaran a organitzar diverses xerrades i taules rodones. L’EUSES Talent Day ens reforça el nostre servei de carrera professional, i ens ajuda a fomentar la relació amb les empreses i centres del sector, que per a nosaltres és molt important.

Coordinen els voluntariats acadèmics, possiblement dels esdeveniments que donen més visibilitat a l’EUSES….

Si, comparteixo l’opinió que els voluntariats són dels esdeveniments que donen més visibilitat a l’EUSES i que a més ajuden a donar a conèixer la feina del fisioterapeuta. Per als nostres alumni són també molt interessants, ja que ells hi poden participar com a tutors dels alumnes. Després d’un període en que pràcticament no se n’han pogut fer, des del passat mes de setembre les organitzacions d’esdeveniments esportius ens estan tornant a contactar i a demanar la nostra participació. 

També realitzen una jornada anual a la tardor. Normalment utilitzen la fórmula de professor de la casa i convidat especial. Expliqui’ns…

Si, cada any organitzem un jornada anual a la tardor al campus de Salt i a la primavera al campus de les Terres de l’Ebre. Sempre comptem amb un convidat especial del món de l’esport d’elit i un professor de la casa. La Jornada permet als nostres alumni tornar a l’EUSES i retrobar-se amb els que han estat els seus professors i amb els altres associats. La jornada també s’aprofita per fer l’acte d’entrega dels premis extraordinaris del curs anterior.

Al Campus de Salt, la Jornada de l’EUSES Alumni s’ha celebrat fa poques setmanes…

I ho hem aprofitat per canviar una mica la fórmula en el sentit que a l’estar celebrant els 10 anys de la creació de l’associació vam considerar que els protagonistes havien de ser els nostres alumni. Per això, en la jornada anual al campus de Salt vam poder comptar amb la Maria Goretti Font, fisioterapeuta graduada el 2014, cofundadora del Gabinet Mèdic Girona i que va participar a les passades olimpiades de Tokyo com a fisioterapeuta del Comitè Olímpic del Canadà; i amb l’Arnau Sacot, graduat en CAFE el 2015, preparador físic del Bàsquet Girona i professor del grau de CAFE al campus de Salt. Al campus de Terres de l’Ebre encara estem preparant-la i els convidats també seran alumni.

Què més pot trobar un Alumni en aquesta secció ?

A part de tot el que hem comentat, hi ha un pla d’avantatges molt ampli que pretén ser útil per als nostres graduats en l’exercici de la seva professió. De tots els avantatges i descomptes que els nostres associats hi poden trobar, destacaria especialment el relacionat amb la formació continuada a l’EUSES i que té com a objectiu ajudar-los a seguir-se formant. 

També tenen compte propi a les xarxes socials…

Les xarxes socials ens permeten comunicar més directament tot el que fem i són així un bon canal de comunicació amb els nostres alumni, que són els nostres principals seguidors. Al tenir xarxes pròpies no es barregen els continguts respecte del que es pot publicar des de l’EUSES, amb un contingut evidentment dirigit als seus alumnes.

Un altre tret diferencial és que la inscripció a EUSES Alumni és gratuïta quan en altres universitats els exalumnes paguen una quota. Per què aquesta decisió ?

EUSES Alumni va crear-se en un moment en que encara s’estava arrossegant l’anterior crisis econòmica i amb la intenció que es convertís en un servei efectiu per als nostres graduats i titulats a l’hora de trobar una feina. Per ser coherents amb tot això EUSES Alumni havia de ser gratuït. I així s’ha anat mantenint.

 Quins són els objectius futurs d’EUSES Alumni ?

Els objectius futurs d’EUSES Alumni són seguir oferint uns serveis útils i eficients per als nostres graduats a l’hora de cercar una feina i en el desenvolupament de la seva carrera professional. Per això constantment estem millorant i ampliant els serveis que posem a l’abast dels nostres associats i els adaptem d’acord amb l’evolució del mercat laboral i professional.

INSCRIU-TE A EUSES ALUMNI

10 juny 2022

L’Auditori Felip Pedrell de Tortosa acull l’acte de graduació de la 7a promoció dels Graus en Fisioteràpia i en CAFE a les Terres de l’Ebre

Aquest dijous dia 9 de juny s’ha dut a terme l’acte de Graduació de la 7a promoció d’EUSES TE. Un total de...
CAFE EUSES-URV
Fisioteràpia EUSES-URV

24 maig 2022

Estudiants de 2n de CAFE col·laboren en la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta

Aquest cap de setmana s'ha recuperat la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta organitzat per l'Ajuntament de la capital de la...
CAFE EUSES-URV

23 maig 2022

Xerrada de Joan Bel dins l’assignatura de tennis dirigida als estudiants de 1r curs del Grau en CAFE

Aquest divendres, els estudiants de 1r curs del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport han gaudit d'una xerrada a...
CAFE EUSES-URV

20 maig 2022

La 1a Gimnastrada Interuniversitària organitzada per l’EUSES TE reuneix més de 250 participants a Amposta

El pavelló d’Amposta ha acollit aquest dijous la 1a Gimnastrada Interuniversitària de les Terres de l’Ebre, que ha estat oberta a totes...
CAFE EUSES-URV

17 maig 2022

Repte assolit per part de l’equip EUSES Terres de l’Ebre en la travessa solidària Swim For ELA

L’equip de l 'EUSES Terres de l'Ebre, integrat per dos professors (Ramon Cuadrat i Xavi Mateu), dues alumnes (Laura Gisbert i Claudia...
CAFE EUSES-URV
Fisioteràpia EUSES-URV

13 maig 2022

Els alumnes de 1r de CAFE presencien un espectacle de dansa de la Jove Companyia de l’Institut del Teatre

Emmarcat en l'assignatura "Dansa i expressió corporal" que imparteixen les professores Lara Barbancho i Sílvia Mestre, els alumnes de 1r curs del...
CAFE EUSES-URV

13 maig 2022

Els alumnes de 3r de CAFE col·laboren en l’organització de la Jornada multiesportiva del Montsià

Els estudiants de 3r curs del Grau en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport del Campus de Terres de l'Ebre han...
CAFE EUSES-URV

11 maig 2022

Un equip de l’EUSES format per dues alumnes i tres professors participarà en la Travessa solidària Swim for ELA

Un equip del Campus de Terres de l'Ebre de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport participarà aquest proper diumenge dia 15...
CAFE EUSES-URV

10 maig 2022

Pau Fernàndez (2n de CAFE), millor porter del torneig Australia Cup d’hoquei patins

L'alumne de segon curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport Pau Fernàndez ha participat recentment en l’Australia Cup...
CAFE EUSES-URV

09 maig 2022

Els estudiants de CAFE Andrea Sabou i Jan Sans, bronze en els campionats d’Espanya universitaris d’atletisme

Dos dels tres estudiants del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport del Campus de Terres de l’Ebre que han...
CAFE EUSES-URV
ELS NOSTRES CAMPUS
Fes un recorregut a través dels nostres Campus,
amb la millor formació especialitzada i continuada en la salut i l'esport.
EUSES
Amposta
Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE)
C. Sebastià Joan Arbó, 2.
43870 Amposta (Tarragona)
T. 977 448 093
info@euseste.es
Tortosa
Fisioteràpia
Edifici Seminari de Tortosa · Carretera d’accés al Seminari, s/n. 43500 Tortosa (Tarragona)
T. 977 448 093
info@euseste.es
Cursos Formació Contínua Fisioteràpia
Cursos Formació Contínua CAFE
Màsters
Postgraus, cursos i jornades
© 2022 ® Euses Escola Universitària de la Salut i l´Esport. Centre adscrit a la Universitat de Girona i a la Universitat Rovira i Virgili
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Open chat
Vols més informació?