Professora associada d’EUSES – centre adscrit a la URV. Graduada en Nutrició Humana i Dietètica i Doctora en Biomedicina (URV). Màster em Nutrició i Metabolisme (URV). Postgrau en Nutrició Aplicada a l’Activitat Física i a l’Esport (CODINUCAT). Professora associada del grau de Nutrició Humana i Metabolisme (URV), grau de Medicina (URV) així com del Máster en Condicionants Genètics (Universitat de Granada). Antropometrista nivell I.
Combina la docència amb les consultes com a nutricionista clínica i esportiva en diversos centres privats i és membre del CODINUCAT (nº de col·legiada: 764).
PUBLICACIONS:
Hollanda A, Lecube A, Rubio MA, Sánchez E, Vilarrasa N, Oliva JG, Fernández-Soto ML, Salas-Salvadó J, Ballesteros-Pomar MD, Ciudin A, Torres F, Vidal C, Morales MJ, Valdés S, Pellitero S, Miñambres I, Masmiquel L, Goday A, Suarez L, Flores L, Bueno M, Caixàs A, Bretón I, Cámara R, Olbeyra R, Penso R, José de la Cruz M, Simó-Servat A, PereyraGarcía FM, López-Mezquita ET, Gils A, Fidilio E, Bandrés O, Martínez Á, Abuín J, Marques-Pamies M, Tuneu L, Arteaga M, Castañer O, Goñi F, Arrizabalaga C, Botana MA, Calañas A, Rebollo Á. “New Metrics to Assess Type 2 Diabetes After Bariatric Surgery: The “Time-Within-Remission Range”. J Clin Med. 2020 Apr 9;9(4). doi: 10.3390/jcm9041070.
Gils Contreras A, Bonada Sanjaume A, Becerra-Tomás N, Salas-Salvadó J. Adherence to Mediterranean Diet or Physical Activity After Bariatric Surgery and Its Effects on Weight Loss, Quality of Life, and Food Tolerance. Obes Surg. 2020 Feb;30(2):687-696. doi: 10.1007/s11695-019-04242-3.
Gils Contreras, A. Bonada Sanjaume, M. Montero Jaime, A. Rabassa Soler, F. Sabench Pereferrer, A. Molina López, N. Becerra Tomás, D. Del Castillo Déjardin, J. SalasSalvadó. Effects of Two Preoperatory Weight Loss Diets on Hepatic Volume, Metabolic Parameters, and Surgical Complications in Morbid Obese Bariatric Surgery Candidates: a Randomized Clinical Trial. Obesity Surgery. 2018. https://doi.org/10.1007/s11695-018-3413-7.
Bonada Sanjaume A, Gils Contreras A, Salas-Salvadó J. Influencia de la composición nutricional de distintas fórmulas de nutrición enteral ricas en fibra en el tiempo de administración de nutrición por gravedad y riesgo de obturación. Nutrición Hospitalaria. 2015 Aug 1;32(2):683-90.