Amb una qualificació de Cun Laude, el professor Marc Madruga ja té el títol de Doctor després de defensar per videoconferència la seva tesi doctoral en la qual hi ha estat abocat els últims anys i que ha anat desenvolupant en diferents centres com l’EUSES Lab, en estades de recerca en universitats europees com la de Middlesex (Londres- Regne Unit), Suffolk (Ipswich- Regne Unit), Salford (Manchester) i John Moore (Liverpool) així com en centres privats com reQsport i en diferents clubs d’handbol i acadèmies de tennis.
“Inter-limb asymmetries and sports performace. From assessment to the application of a sport-specific iso-inertial resistance training in young athletes” (Asimetries entre cames i el rendiment esportiu: de l’avaluació a l’aplicació d’un entrenament específic amb resistència iso-inercial en joves esportistes) és el títol de la tesi defensada per Marc Madruga, un treball que, prèviament a la presentació d’aquest dimecres, ja havia anat adquirint rellevància i notorietat amb la publicació de diferents articles sobre la seva recerca en revistes científiques d’alt impacte com Journal of Strentgh and Conditioning Research, European Journal of Sport Science, Journal of Human Kinetics, entre d’altres, dels quals s’han fet ressò fins i tot webs i xarxes socials d’entitats de gran magnitud com la FIFA Medical Network. La tesi doctoral ha estat dirigida pel Dr. Daniel Romero Rodríguez i la Dra. Azahara Fort Venmeerhaeghe sota la tutoria de la Dra. Elisabeth Pinart Nadal de la UdG.
Marc Madruga va ser el millor expedient de la primera graduació de CAFE que va sortir de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (2009/13). També va cursar el màster de fisiologia integrativa de la UB. Actualment imparteix docència a EUSES en els campus de Salt i de Terres de l’Ebre en els graus en CAFE i en Fisioteràpia.